SOMMELRAY LEVERT AAN HORECA

Wijn

SommelRay heeft zorgvuldig een portfolio samengesteld met meer dan 1000 verschillende wijnen uit elke hoek van de wereld, toch gaat mijn voorkeur uit naar Cool Climate wijnen:

Over de hele wereld vind je cool climate wijnen. De klimaten zijn er koeler omdat ze op hoogte liggen of verder van de evenaar, omdat ze gekoeld worden door koudestromen in de oceanen of omdat de temperatuursverschillen tussen dag en nacht zo groot zijn. In onze contreien denken we aan Oostenrijk en Duitsland, Noord-Italië, de Loire, Champagne, Elzas en Bourgogne maar ook aan de Atlantische wijnen van Portugal, Galicië en de Etna.

In Australië, Nieuw-Zeeland, Argentinië, Chili, USA, Canada en Zuid-Afrika is men constant op zoek naar koelere gebieden. In hun zoektocht naar meer fraicheur zijn “Up the hill” en “picking early” erg trending onder wijnmakers.

Cool climate wijnen zijn culinair in opmars. Hun delicate aroma’s lenen zich tot prachtige food pairing die gastronomie naar een nieuw niveau tillen. Topchefs en sommeliers prijzen de veelzijdigheid, schakeringen en lichtheid van cool climate wijnen en zien het als een ware revolutie. Back to basics: de smaken spreken voor zich. De wijnstokken, druiven en kelder vertellen hun verhaal.

Kleinere domeinen met eigenheid, toewijding en karakter nemen de plaats in van ronkende namen, dure chateaus en zware wijnen.

Thee

Thee... daar kan ik dagen over praten!

Thee is helaas altijd het ondergeschoven kind geweest en vaak nog steeds! Er zijn veel horeca zaken die te moeilijk gaan denken (of helemaal niet) over wat doen we nou met de thee?

Want met de koffie is het vaak allemaal geregeld: Je sluit een contract af bij een koffieleverancier in combinatie met een machine en dat is logisch. Maar met de thee gaat het vaak mis. "We zijn een druk en groot bedrijf en dan is losse thee veel te veel werk" Er worden dan "goedkope" theezakjes geserveerd, terwijl er meerdere mogelijkheden zijn om mooiere thee op een betere, duurzame, goedkopere manier te serveren!

Nieuwsgierig? Bel of mail mij en ik kom graag langs met mijn grootste passie! Met meer dan twintig verschillende thee laat ik u zien hoe je geld kunt besparen en tegelijkertijd betere kwaliteit kunt leveren, ook al heb je het grootste of drukste horecazaak van Nederland!

Koffie

Waarom heb ik gekozen voor Breugel & Son Coffee Roasters, Giraffe Coffee Roasters en de Texelse Branding? Zij delen de waarden van een transparante keten, met prioriteit voor traceerbaarheid, kwaliteit en eerlijke prijzen die boeren een toekomst geven. Goede koffie begint immers met goede ‘groene koffie’, vandaag en morgen.

Geef je bestelling snel door via:

 WhatsApp

E-mail

Telefoon

* Ik verkoop geen alcoholische producten aan personen onder de 18 jaar! Bij twijfel vraag ik om je legitimatie